Η επέτειος των 40 χρόνων από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία βρίσκει το Κίνημα Αλλαγής σε μεγάλη αναστάτωση ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, που πήραν διαφορετική τροπή μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα για λόγους υγείας.

Σε παράγοντα – «κλειδί» αναδεικνύεται πλέον ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που ως πρώην πρόεδρος του κινήματος έχει επιδοθεί σε μια σειρά διαβουλεύσεων με όλους τους μνηστήρες, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του όσον αφορά το εάν θα κατέλθει και ο ίδιος για τον θώκο ή όχι.

Σήμερα ο κ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Βασίλη Κεγκέρογλου και κατά πάσα πιθανότητα συνάντηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Αν και το περιβάλλον του το έχει διαψεύσει, πληροφορίες φέρουν τον κ. Παπανδρέου να κατέρχεται υποψήφιος στην περίπτωση που αποσυρθούν όλοι οι επίδοξοι υποψήφιοι, πλην του κ. Λοβέρδου που φαντάζει ως το βασικό αντίπαλο δέος του.

ΚΙΝΑΛ: Η αποκάλυψη της Κατερίνας Μπατζελή

Ο κ. Παπανδρέου (που θυμίζουμε ότι επισήμως είναι πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ το οποίο συνεργάζεται με το ΚΙΝΑΛ) αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του τις επόμενες ώρες. Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή, που στηρίζει μια τυχόν υποψηφιότητα Παπανδρέου, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος είπε πως έχει την αίσθηση ότι η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα γίνει ακόμη και σήμερα, Δευτέρα, πριν από το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός αναχωρεί την Τρίτη για την Κωνσταντινούπολη, καθώς είναι προσκεκλημένος του Ζουλφί Λιβανελί για τη συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον δήμαρχο της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Στην Αθήνα γυρίζει το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η κυρία Μπατζελή τόνισε επίσης πως το κόμμα δεν μπορεί να πάει σε αυτή τη διαδικασία με επτά υποψηφιότητες, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι κάποιοι πρέπει να αποσυρθούν, επικρίνοντας μάλιστα τις προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων.