Συνεδριάζει αύριο, στις 4 το απόγευμα, η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου, με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την υποψηφιότητα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επρόκειτο να μεταβεί αύριο στη Λετονία για να λάβει μέρος σε σύνοδο που θα γίνει την Τετάρτη, αλλά ακύρωσε το ταξίδι του προκειμένου να είναι παρών στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Τετάρτη για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τις δηλώσεις του για τη χώρα μας. Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου των Αν.Ελ., Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισήμανε ότι ο κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, είπε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου», προσθέτοντας ότι λυπάται για τους Έλληνες, και ανέφερε:

«Εννοεί, προφανώς, ότι η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και οι άλλες χώρες της ΕΕ τον αφήνουν αδιάφορο. Του υπενθυμίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, με σύμμαχο την προηγούμενη, μνημονιακών προδιαγραφών, κυβέρνηση έφεραν τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες σε κατάσταση λύπησης και τους οδήγησαν στην απόλυτη εξαθλίωση».

Αναφορικά με το σχόλιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περί «ανευθυνότητας της παρούσας κυβέρνησης», η κ. Χρυσοβελώνη είπε ότι «προφανώς ο κ. Σόιμπλε ενοχλείται από την αποφασιστικότητα και τη δυναμική παρουσία της Ελλάδας στις κρίσιμες για τη χώρα μας διαπραγματεύσεις. Επιπλέον, αγνοεί τη βούληση του ελληνικού λαού και το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών», και κατέληξε: «Αντί ο κ. Σόιμπλε να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, θα ήταν προτιμότερο να μας απαντήσει τι έπραξε η Γερμανία για την υπόθεση της Siemens και του Χριστοφοράκου, ο οποίος απολαμβάνει της ασυλίας του γερμανικού κράτους».

Επίσης, η εκπρόσωπος των Αν.Ελ. επιτέθηκε και στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των Αν.Ελ., Πάνο Καμμένο, για «ολοκληρωτισμό». «Προφανώς, ο κ. Πάγκαλος θα προτιμούσε πιο υπάκουη κυβέρνηση για να συνεχιστεί στην Ελλάδα το καταστροφικό έργο της προηγούμενης που ήταν σε βάρος των πολλών και σε όφελος των ολίγων “φίλων”» τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη και αναφορικά με τους Αν.Ελ. σημείωσε ότι «είναι ένα δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα, με ανθρώπους που μετείχαν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, που δίνει τη μάχη απεγκλωβισμού της χώρας από την προηγούμενη μνημονιακή πολιτική με γνώμονα την επιβίωση των πολιτών και την επαναφορά του κράτους σε τροχιά ανάπτυξης».