Τον 28χρονο αστυνομικό της Ομάδας ΔΙΑΣ, που τραυματίστηκε το πρωί στην πλατεία Βάθη, όταν κατά την διάρκεια καταδίωξης κλεμμένου αυτοκινήτου, ο οδηγός εμβόλισε την μοτοσικλέτα του, επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο 28χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια και στα χέρια, ενώ ένας από του άλλους αστυνομικούς πυροβόλησε και τραυμάτισε τον δράστη, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο υπουργός ευχήθηκε περαστικά στον αστυνομικό και τον συνεχάρη για την αντίδραση του στο περιστατικό. Λίγο μετά την επίσκεψη, ο κ. Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:

«Επισκέφτηκα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο τον 28χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε νωρίτερα στη συμπλοκή με αλλοδαπό που χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο επιχείρησε να τον σκοτώσει. Έχει τραυματιστεί αλλά ευτυχώς ελαφρά. Του ευχήθηκα περαστικά και του έδωσα συγχαρητήρια γιατί έδρασε με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους τρεις συναδέλφους του της Ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν μαζί του.

ΥΓ. Δεν αναφέρεται το όνομα του αστυνομικού έως ότου ενημερωθεί η οικογένεια του».

Επισκέφτηκα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο τον 28χρονο αστυνομικό, που τραυματίστηκε νωρίτερα στη συμπλοκή με αλλοδαπό…

Posted by Τάκης Θεοδωρικάκος – Takis Theodorikakos on Friday, October 8, 2021