Τα μέτρα για την ακρίβεια στην ενέργεια «κλείδωσαν» από την κυβέρνηση και όπως σας είχε ενημερώσει το Newsbeast το πακέτο περιλαμβάνει διπλασιασμό στην επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και στο κονδύλι του επιδόματος θέρμανσης.

Σήμερα (7/10) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεδρίασε με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τα έκτακτα μέτρα στήριξης στους ευάλωτους πολίτες, λόγω των παγκόσμιων ανατιμήσεων στην ενέργεια.

Η κυβέρνηση οικοδόμησε ένα νέο πλαίσιο στήριξης προκειμένου να ενισχύσει τους πολίτες και οι αναλυτικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή (8/10).

Η κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει: «Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης».

Ποια είναι τα μέτρα στήριξης

Τα έκτακτα μέτρα στήριξης, λοιπόν, θα είναι ο διπλασιασμός στην επιδότηση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος από 200 εκατ. στα 400 εκατ. ευρώ, μέχρι ένα ύψος κατανάλωσης.

Επίδομα θέρμανσης

Παράλληλα θα διπλασιαστεί και το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης, προκειμένου οι δικαιούχοι φέτος να φτάσουν το 1 εκατομμύριο.