Δεν υπάρχει μεγάλη υστέρηση στα έσοδα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ενώ ανακοίνωσε ότι αύριο θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού του 2014 αναλυτικά.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι ο τακτικός προϋπολογισμός του 2014 έκλεισε με υστέρηση εσόδων της τάξης των 900 εκατομμυρίων. «Τα έσοδα κρατήθηκαν παρά το ότι είχαμε εκλογές», ανέφερε.

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι σε λίγο καιρό θα ανακοινωθεί κάτι άλλο που θα διορθώνει τις δυσκαμψίες της. «Πολλά μικρά ποσά, κάνουν ένα μεγάλο», σημείωσε, επανέλαβε ωστόσο ότι θα γίνει προσπάθεια σε συνεργασία με άλλα υπουργεία ώστε να πιαστούν και χρήματα από «πηγές που ποτέ δεν αγγίχθηκαν».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε και για το εάν υπάρχουν λεφτά στα κρατικά ταμεία. «Η ορθή ερώτηση δεν είναι εάν υπάρχουν λεφτά. Η σωστή ερώτηση είναι, όταν χρειάζεται να πληρώνουμε θα μπορούμε να πληρώνουμε; Όταν είναι ημέρα πληρωμών τότε μπορούμε να πληρώνουμε. Αυτή είναι η απάντηση», επισήμανε.