Αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται να αποσταλεί η επιστολή στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Μπορεί μέχρι στιγμής αυτό να έχει γίνει σε προφορικό επίπεδο, ωστόσο η τελική σφραγίδα θα μπει με την επιστολή. Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή θα ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και θα κάνει ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων κατά την περίοδο της θητείας του σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα με το ξεκίνημα της πανδημίας.

Το υπουργείο Υγείας κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το διάδοχό του, ενώ σε συνομιλία που είχε το Newsbeast με τον καθηγητή πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, για τον οποίο έχει διαρρεύσει ότι ενδεχομένως να αναλάβει τα ηνία του ΕΟΔΥ, ο ίδιος παρέπεμψε στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του -για επαγγελματικούς λόγους- υπέβαλε χθες ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπεύθυνος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα, Χρήστος Κουρούσης, ειδικός ιατρός εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας αποσαφηνίζει ότι την απόφασή του την είχε λάβει πολύ πριν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο ο Θάνος Πλεύρης.