Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, βρέθηκε στην Τρίπολη και μίλησε ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, ζητώντας από τα μέλη της παράταξης να της δώσουν νέα εντολή ενόψει των εθνικών εκλογών.

«Ζητώ την νέα εντολή, ώστε στις εθνικές εκλογές που έρχονται η παράταξή μας να αναδειχθεί και πάλι ισχυρή, πρωταγωνίστρια, εγγυήτρια της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου. Στόχος όμως που προϋποθέτει την ενότητα, την καθαρή προοδευτική ταυτότητα, την αυτόνομη πορεία μας απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε αρχικά η Φώφη Γεννηματά.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε: «To 2015 ανέλαβα μια παράταξη σε παρακμή, βαθιά διχασμένη, στα όρια της εξόδου από τη Βουλή. Διασφάλισα την ενότητα. Ενίσχυσα τις δυνάμεις της. Οδήγησα στον υπερδιπλασιασμό των εκλογικών ποσοστών της με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα του τόπου. Όσοι βάλαμε πλάτη, ενώσαμε δεν διαιρέσαμε, προσθέσαμε δεν αφαιρέσαμε. Κάναμε τον κόσμο να νοσταλγεί και όχι να βρίζει το ΠΑΣΟΚ. Η παράταξή μας μεγαλώνει από αναμέτρηση σε αναμέτρηση.

Τώρα που φαίνεται ότι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη χτυπούν την κοινωνία, τώρα που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση, τώρα που η Σοσιαλδημοκρατία επανακάμπτει σε διεθνές επίπεδο μπορούμε να είμαστε εμείς αν το πιστέψουμε που θα γκρεμίσουμε τη Δεξιά. Γιατί τώρα εμείς έχουμε πια και τη δύναμη, αλλά και τις προτάσεις. Έχουμε το δικό μας αφήγημα για να μπορούμε να οδηγήσουμε στη νέα Αλλαγή. Το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και την εθνική στρατηγική για τους νέους εθνικούς στόχους που μπορούν να αναβαθμίσουν το ρόλο της χώρας».

Το διακύβευμα της εσωκομματικής αναμέτρησης

Η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενο στο διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών, σημείωσε:« είναι βαθιά πολιτικό και κρίσιμο. Συνδέεται άρρηκτα με την ύπαρξη της παράταξής μας και της πορείας προς τα μπρος. Οποιοδήποτε πισωγύρισμα, αν θολώσουμε το μήνυμά μας, αν κοιτάξουμε λίγο δεξιά, λίγο αριστερά, αντί για την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει, κινδυνεύουμε με την καταστροφή.

Θα διχαστούμε, θα οδηγηθούμε σε μία διάσπαση μοιραία για το χώρο μας αν παίξουμε το παιχνίδι των αντιπάλων μας που επιδιώκουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, να μοιράσουν τα ιμάτια μας. Δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Όσο για τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το όνομα του ΠΑΣΟΚ, η κα. Γεννηματά είπε: «Αρκετά με τα επικοινωνιακά κόλπα. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σήμερα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Αν δεν υπήρχε το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ θα είχε καταστραφεί, θα είχε καταρρεύσει υπερχρεωμένο υπό την πίεση και το βάρος της συκοφαντίας και των επιθέσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Προστατεύοντας το ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, καταφέραμε οι προοδευτικοί πολίτες να νοσταλγούν το ΠΑΣΟΚ.

Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ φωτίζει το δρόμο του Κινήματος Αλλαγής. Εκτός από το ψηφοδέλτιό είναι υποχρέωσή μας να ανεβάσουμε περισσότερο τον ήλιο».