«Είναι ξεκάθαρο για την κυβέρνηση ότι οι συμπεριφορές βίας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση το κράτος δικαίου», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για τα επεισόδια στην Σταυρούπολη και όσο καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα τόνισε ότι έχει ενεργοποιηθεί ο εισαγγελέας και γίνεται έρευνα και σε ενήλικους εκτός από ανήλικους και ότι δεν θα υπάρχει ανοχή ούτε με λόγια ούτε με έργα και δεν θα αφήσουμε κανέναν να δηλητηριάζει το μυαλό των παιδιών. Να δείχνουμε όλοι μηδενική ανοχή κάθε φορά που εμφανίζονται τέτοια ζητήματα, είπε ακόμα. «Οι νόμοι οι συμπεριφορές και το θράσος των συμμοριών δεν θα υπερισχύσουν στους νόμους της δημοκρατίας. Δεν χρειάζονται υποδεκάμετρο».

Οικονόμου: Δεν θα ξανακλείσει η χώρα και δεν θα πάμε σε lockdown

Ερωτηθείς για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και αν θα απαγορευθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε: «Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα τα παρακολουθούμε. Και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε μεγάλες γιορτές που έγιναν με πλαίσιο μέτρων. Φέτος έχουμε πολύ κόσμο εμβολιασμένο. Προφανώς θέλουμε να ανεβάσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού και ειδικά στην βόρεια Ελλάδα. Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Φέτος δεν είναι όπως πέρυσι. Η κοινωνία με την ιατρική κοινότητα μας βοήθησαν να φτάσουμε σε ένα καλό επίπεδο. Είναι ξεκάθαρη η βούλησή μας. Δεν θα ξανακλείσει η χώρα και δεν θα πάμε σε lockdown».