Η κύρωση της συμφωνίας τροποποίησης της από 24 Ιουνίου 2016 σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και της κινεζικής πολυεθνικής εταιρείας μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου Cosco, ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα. Η συμφωνία εγκρίθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά πλειοψηφία καθώς την υπερψήφισαν μονάχα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν, ενώ ενστάσεις είχα εκφράσει και μια σειρά από φορείς.

Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε πως «υπάρχει μια σειρά ζητημάτων που έχει θέσει η αυτοδιοίκηση, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν εισακουστεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε η διαβούλευση όπως θα περιμέναμε».

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής φέρει τον τίτλο: «Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της από 24.6.2016 Σύμβασης Παραχώρησης που τιτλοφορείται «Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.”» και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας και πάλι κατά πλειοψηφία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.