Για την παρέμβαση Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας, το χρέος, τις επιχειρήσεις και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις», τόνισε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι «παλιότερα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε την Ελλάδα στο περιθώριο».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή παρέμβαση Ομπάμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας. «Αυτή η πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν θα πάει σε ρεαλιστική βάση, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε αιθεροβάμονες», είπε.

«Τόσα χρόνια στην Ελλάδα κάναμε τα στραβά μάτια σε διαφθορά στο δημόσιο, διαπλοκή, φοροδιαφυγή. Αυτά πρέπει να αλλάξουν. Η νέα κυβέρνηση διαθέτει νηφαλιότητα να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή. Θέλουμε να προωθήσουμε σημαντικές τομές», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σακελλαρίδης.

«Η πολιτική ξεπουλήματος δεν προσφέρει τίποτα στην ελληνική οικονομία. Διαφωνούμε με μια ευρύτατη πολιτική εκχώρησης. Το πρόγραμμά μας δεν περιέχει κάτι για ιδιωτικοποιήσεις», επισήμανε.

«Ο λαός έχει απορρίψει αυτό το προβληματικό πρόγραμμα. Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει μια διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα ώστε να έρθουμε σε συμφωνία που θα μπορούν να σταματήσουν αυτά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα εύλογο διάστημα για να τελειώσει η διαπραγμάτευση», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Για το χρέος ανέφερε πως δεν θα γίνουν μονομερείς πράξεις, ενώ σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως υπάρχουν σκέψεις για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και ξεκαθάρισε πως δεν έχει γίνει καμία πρόταση στον Κώστα Καραμανλή.

Για τη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ., ο κ. Σακελλαρίδης είπε: «Είναι άδικη η κριτική από την πλευρά της Ευρώπης. Υπάρχουν στερεότυπα προσώπων και κομμάτων. Είμαι αισιόδοξος ότι τελικά θα υπάρξουν ταυτίσεις και σε θέματα που φαίνεται ότι υπάρχουν αντιρρήσεις και διαφωνίες».