Να αποφύγει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να μην έχει ευθεία αντιπαράθεση μαζί του θέλει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η γερμανίδα Καγκελάριος θέλει να αποφύγει να συρθεί σε μία ευθεία αντιπαράθεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και είναι απίθανο να συμφωνήσει σε μία διμερή συνάντηση μαζί του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα», αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πληροφορίες από γερμανικές κυβερνητικές πηγές.

«Ο στόχος της Καγκελαρίου είναι να δείξει στον Τσίπρα ότι είναι απομονωμένος στην Ευρώπη», σύμφωνα με τον αξιωματούχο. «Ακόμη βλέπει λίγο χώρο για ελιγμούς ώστε να παρασχεθεί επιπρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα και είναι σκεπτική για τους ισχυρισμούς του Τσίπρα ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδα καταπολεμώντας τη διαφθορά και αυξάνοντας τους φόρους στους πλούσιους», προσθέτει.

Ο Αλέξης Τσίπρας αν και ξεκινά ευρωπαϊκή περιοδεία πριν την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής δεν έχει κλείσει ραντεβού με την κυρία Μέρκελ. Γεγονός που καταδεικνύει την ένταση, σύμφωνα με το Bloomberg είναι το γεγονός πως η πρώτη κίνηση του νέου πρωθυπουργού ήταν να τιμήσει τα θύματα των Ναζί στην Ελλάδα.