Το πλαίσιο της νέας συμφωνίας που επιδιώκει η κυβέρνηση με τους εταίρους αποκαλύπτει στην αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά» ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

«Δεν υπάρχει θέμα να σκίσουμε το προηγούμενο Πρόγραμμα, δεν υπάρχει θέμα να κάνουμε αίτηση επέκτασης του προηγούμενου Προγράμματος. Η Ευρώπη είναι πάρα πολύ επιδέξια στο να βρίσκει ευφημισμούς, φράσεις που να ικανοποιούν όλους» δηλώνει.

Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ακόμη ότι χρειάζεται μια γέφυρα του προγράμματος, ενώ επεσήμανε ότι πρότεινε στον κ. Ντάισελμπλουμ να υπάρξει μια φρασεολογία που να τους ικανοποιεί όλους. Δηλώνει ότι το κράτος «έχει συνέχεια» και θα παραμείνουν ανέπαφες ορισμένες συμφωνίες που έχουν ήδη γίνει με ιδιώτες επενδυτές.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει τη δόση και προσθέτει ότι ζήτημα υπάρχει τον Ιούνιο – Ιούλιο όταν ωριμάζουν τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ.

Στο ερώτημα: «Ένας πρώην υπουργός οικονομικών έδειχνε στην τρόικα μια τρύπα στο τζάμι στο γραφείο του από σφαίρα» απάντησε: «Τη στιγμή που θα αρχίσω να φοβάμαι τον ελληνικό λαό θα πάψω να είμαι υπουργός».