Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, στις 2 και 3 του μηνός, αναμένεται να ληφθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στo ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη προέδρου, καθώς εκείνο το διήμερο θα συνεδριάσει όπως όλα δείχνουν η Κεντρική Επιτροπή.

Μπορεί μια σειρά από διαδικαστικά ζητήματα να μην αφορούν τους περισσότερους φίλους και μέλη του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο θεωρούνται πολύ σημαντικά για τους υποψήφιους και τους συνεργάτες τους που προετοιμάζονται για την αναμέτρηση, προεξάρχουσας της νυν προέδρου, Φώφης Γεννηματά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι για την ηγεσία, θα παραλάβουν από την Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) τη φόρμα συλλογής υπογραφών, ενώ παράλληλα θα έχουν και πρόσβαση στο μητρώο για πρώτη φορά, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε μέχρι και σήμερα, προκειμένου να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τις 5.000 υπογραφές που απαιτούνται από μέλη του κόμματος ώστε να ανακηρυχθούν και επίσημα υποψήφιοι. Το χρονικό όριο για τη συλλογή των υπογραφών θα είναι 15 ημέρες μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, άρα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Τέλος, το αντίτιμο που θα πληρώνουν όσοι προσέρχονται για να ψηφίσουν, θα ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 6 ευρώ. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.