Να προσγειωθεί στην… πραγματικότητα καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σημειώνοντας πως «σε περίπτωση που – ο μη γένοιτο – η κυβέρνηση τρακάρει με τον τοίχο, εμείς τους καλούμε να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, να αντιληφθούν τις ευρωπαϊκές ισορροπίες και να απαλλαγούν από τις μεσσιανικές αντιλήψεις ότι μπορούν να αλλάξουν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

Ειδικότερα, μιλώντας στο Βήμα FM και αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε:

«Πάντοτε ζητώ από τους πολίτες που συναντώ να σκύψουν πάνω από την κάλπη με μεγάλη προσοχή, γιατί και κρίση έχουν και μπορούν να αντιληφθούν τι προτείνει καθένας και ποιες προτάσεις είναι ανεδαφικές ή ποιες μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα πάνε στράφι οι δυσβάστακτες θυσίες που έχουμε κάνει οι Έλληνες και να μπορέσουμε έτσι αυτά που αρχίσαμε σιγά-σιγά να κατακτούμε, να μπορέσουμε να τα κρατήσουμε για να πάμε στην επόμενη μέρα. Έχουμε πει δύο πράγματα. Ότι συνεργαστήκαμε με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, διότι μας ένωσε ένας κοινός στόχος: η εδραίωση της ευρωπαϊκής θέσης της χώρας και οι διαρθρωτικές αλλαγές, για να μπορέσουμε σιγά-σιγά να απαλλάξουμε τον τόπο από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα.

Το ίδιο και τώρα: θα συνεργαστούμε με τις δυνάμεις που έχουν αταλάντευτο στόχο την παραμονή και την εδραίωση της χώρας στην Ευρώπη. Επίσης, να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Σε περίπτωση που – ο μη γένοιτο – η κυβέρνηση τρακάρει με τον τοίχο, εμείς τους καλούμε να προσγειωθούν στην πραγματικότητα, να αντιληφθούν τις ευρωπαϊκές ισορροπίες και να απαλλαγούν από τις μεσσιανικές αντιλήψεις ότι μπορούν να αλλάξουν την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Καλούμε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ να προσγειωθεί στην πραγματικότητα».