«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει τόσο πολύ για το δημόσιο χρέος επειδή στη συζήτηση για την πραγματική οικονομία δεν έχει τίποτα να συνεισφέρει», σημείωσε την Πέμπτη ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Real FM.

«Νομίζω ότι οι έχουμε πέσει σε μια παγίδα που έστησε, κατά την άποψή μου, ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάμε μόνο για το δημόσιο χρέος. Σαν να είναι το πρόβλημα της χώρας μόνο το μεγάλο χρέος που έχουμε και όχι η παραγωγική ανασυγκρότηση και το πώς αυτή η χώρα θα αρχίσει να παράγει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Καμία χώρα δεν ξεπληρώνει ποτέ το χρέος της. Όλες οι χώρες δανείζονται για να ξεπληρώνουν το χρέος.

Εγώ δεν λέω ότι το χρέος δεν είναι ένα πρόβλημα, λέω όμως ότι η λύση που έχει ήδη προκριθεί από τους Ευρωπαίους το περιβόητο έμμεσο κούρεμα είναι μια λύση εφικτή, ρεαλιστική η οποία θα μειώσει το χρέος μας η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο για να αποκτήσουμε μια παραγωγική οικονομία, ανταγωνιστική που θα στηρίζεται στην επιχειρηματικότητα στους κανόνες ελεύθερης αγοράς, όλα αυτά δηλαδή που προκαλούν αλλεργία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει τόσο πολύ για το δημόσιο χρέος επειδή στη συζήτηση για την πραγματική οικονομία δεν έχει τίποτα να συνεισφέρει».