Στο ερώτημα για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου είπε:

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών πόσο μάλλον των παιδιών. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη της παράταξης πρέπει να ακολουθούν αυτή την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Υπενθυμίζεται ότι την διαγραφή του Μπογδάνου έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο εν λόγω βουλευτής θα πρέπει να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, καθώς έχει προβεί αμέτρητες φορές σε πολιτικά ατοπήματα αλλά αυτή τη φορά «το ποτήρι ξεχείλισε» και ότι η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας λίστα είναι αδιανόητη. «Πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνηση του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.