«Το Ποτάμι ανησυχεί τους κομματικούς μηχανισμούς γιατί δίνει το κακό παράδειγμα στον κόσμο. Δείχνει ότι υπάρχει και άλλο είδος πολιτικής» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, χθες από τον Πειραιά, όπου είχε δημόσιο διάλογο με τους Πειραιώτες στην περιοχή του Παπαστράτου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των κατοίκων, ο Στ. Θεοδωράκης είπε για τον ΕΝΦΙΑ ότι χρειάζεται ριζική αναμόρφωση, ενώ για το φορολογικό ότι πρέπει να σταματήσει η ανασφάλεια «για το τι φόρος ξημερώνει αύριο» και να παταχθεί η φοροδιαφυγή με «ένα ανθρώπινο δυναμικό που θα ασχοληθεί με αυτήν, ως ανεξάρτητη Αρχή».

Αναφορικά με το πρόβλημα της μεγάλης ανεργίας που υπάρχει ειδικότερα στη Β΄ Περιφέρεια Πειραιά είπε ότι «το πρώτο μέλημα του Ποταμιού είναι “δουλειές, δουλειές, δουλειές” μέσα από τις επενδύσεις και όχι τις προσλήψεις στο δημόσιο».

Για την αγροτική ανάπτυξη, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι «πρέπει να ξαναγυρίσουμε στα χωράφια μας, να δημιουργήσουμε προϊόντα τα οποία έχουν ζήτηση και πουλιούνται ακριβά στην Ευρώπη και να ενισχύσουμε τις ομάδες τοπικών παραγωγών. Αν η Ελλάδα δεν κοιτάξει τη γη της, δεν μπορεί να σωθεί».

Τέλος, σχετικά με το δημόσιο χρέος είπε ότι «το χρέος πρέπει να επιμηκυνθεί», τονίζοντας ότι «η λογική του ΣΥΡΙΖΑ που λέει “πάω στην Ευρώπη και είτε μου κουρεύεις το χρέος, είτε φεύγω” θα μας φέρει αντιμέτωπους με όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το Ποτάμι θα συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση μόνο όταν πειστεί ότι δεν διαπραγματευόμαστε με το ευρώ και την Ευρώπη».