Έκκληση στους υγειονομικούς απηύθυνε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, από το βήμα της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, να εμβολιαστούν έναντι της Covid-19, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι «το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα το πράξει μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας».

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι για όσους δεν εμβολιαστούν ο νόμος θα εφαρμοστεί. «Η Βουλή έχει νομοθετήσει σχετικά και σε μία ευνομούμενη Πολιτεία είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο ευάλωτα. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την πανδημία δεν επιτρέπει ούτε επαμφοτερίζουσες τάσεις , ούτε μισόλογα και ναι μεν αλλά , ούτε και αστερίσκους», ανέφερε.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία είναι εθνικά απαραίτητη για την δημόσια υγεία, κοινωνικά ευαίσθητη γιατί προτρέπει τους λίγους για να μην βλάψουν την συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας.

Επιπλέον πρόκειται για μία μελετημένη ρύθμιση διότι προτάσσει τις κατηγορίες των εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με ευάλωτες ομάδες, όπως δήλωσε.

3.273 κρούσματα, 20 θάνατοι, 286 διασωληνωμένοι

Επισημαίνεται πως σε 3.273 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με την αποψινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 550.459, εκ των οποίων 51.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 20 ακόμη θάνατοι, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.298 θάνατοι.

Παράλληλα, σε 286 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.