Για «ατελέσφορη πολιτική ρύθμιση ως προς το περιεχόμενο και το χρόνο» έκαναν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος τους ενημέρωσε για την νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Ο Θόδωρος Δρίτσας είπε πως η επίμαχη διάταξη δεν προφέρει λύση αφού αφενός είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του νεαρού κρατούμενου και αφετέρου βρισκόμαστε σε μια χρονική συγκυρία η οποία είναι άσχημη καθώς το Σάββατο είναι η μέρα τιμής και μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγόρόπουλο .

Τόσο ο Θ. Δρίτσας όσο όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισαν πως δεν πρέπει η ζωή ενός ανθρώπου να σταθμίζεται με βάσει τυπικούς λόγους και πρόσθεσαν πως πρότειναν και ζητούν λύση για το θέμα σε άλλη κατεύθυνση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη να καταθέσει ο νεαρός νέα αίτηση προς το Συμβούλιο των φυλακών , ώστε να ζητηθεί και πάλι η γνωμοδότηση του ειδικού ανακριτή τρομοκρατίας, ο οποίος την πρώτη φορά είχε αρνηθεί να δώσει τη συναίνεση του με αποτέλεσμα να καθορίσει και την απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου.