Λύση δια της νομοθετικής οδού επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός ο οποίος για 24η ημέρα συνεχίζει να διαμαρτύρεται γιατί δεν του χορηγούν εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθήσει στα μαθήματα του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Αθήνας.

Ο κ.Αθανασίου έχει ήδη επικοινωνήσει με τον συνήγορο του Ν. Ρωμανού Φρ. Ραγκούση ζητώντας να ενημερώσει τους γονείς του ότι θέλει να συναντηθεί μαζί τους. Μάλιστα αναφερόμενος στους γονείς του 21χρονου τους έστειλε μήνυμα να βοηθήσουν ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του παιδιού τους, ενώ είπε πως ενώ τηλεφώνησαν ζητώντας στο υπουργείο ραντεβού , ο ίδιος τους αναζητεί τηλεφωνικά για να συναντηθούν αλλά δεν κατέστη δυνατό μέχρι στιγμής να τους βρεί στα τηλέφωνα που άφησαν . Τόνισε, δε πως ενημερώνεται κάθε δυο ώρες και εγγράφως για την πορεία της υγείας του νεαρού κρατούμενου και είπε «βάζουμε την υγεία του πάνω από όλα».

Απαντώντας σε ερώτηση ότι ο Νίκος Ρωμανός αρνείται την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μαθημάτων είπε : «Το ζητούμενο είναι να τελειώσει τις σπουδές του ή να βγει έξω;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς του Νίκου Ρωμανού δεν έχουν πρόθεση να συναντηθούν με τον υπουργό καθώς όπως φέρονται να λένε όταν εκείνοι, πριν λίγες ημέρες, επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού μαζί τους εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

Ήδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει καλέσει αντιπροσωπείες όλων των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για το θέμα του Νίκου Ρωμανού.

Νωρίς το απόγευμα, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα Ρωμανού.

Στο γραφείο του υπουργού βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Θόδ. Δρίτσας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Τάσος Κουράκης, Μάνια Παπαδημητρίου, Κατριβάνου Βασιλική.