Το μήνυμα πως όλες οι εκπαιδευτικές δομές της χώρας θα λειτουργήσουν κανονικά από τον Σεπτέμβριο έστειλε την Τετάρτη η Yπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια προβλέπεται να λειτουργήσουν δια ζώσης: «Από τον Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Με ανοιχτά πανεπιστήμια, σχολεία, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης κ.ό.κ. Έχουμε το όπλο του εμβολίου, όμως θέλουμε ακόμα δρόμο για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο σύστημα υποχρεωτικού εμβολιασμού οι εκπαιδευτικοί, κάτι που ήδη έχει πέσει στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κεραμέως δήλωσε πως «τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ανταπόκριση». Ωστόσο, «χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς», παραδέχθηκε και απηύθυνε πρόσκληση «στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο».

«Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έχουμε άλλη απόφαση πέρα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί. Πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές», συνέχισε.

Αναφορικά, δε, με τον σχεδιασμό του πιθανού εμβολιασμού παιδιών 12 – 15 ετών, η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «έχει δοθεί πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών», με τη σχετική πλατφόρμα να ανοίγει αύριο, Πέμπτη, όπως θύμισε. Από εκεί και πέρα «συζητάμε τακτικά με την επιτροπή», σημείωσε.