Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, αντιστράτηγος Mahmoud Hegazy, προσκεκλημένος του Έλληνα ομολόγου του στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου.

Κατά τη συνάντηση τους, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών συζήτησαν θέματα που αφορούν στην κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή και τη διμερή στρατιωτική συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό, υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (memorandum of understanding) με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στον στρατιωτικό τομέα, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων σειρά κοινών δράσεων που αφορούν σε θέματα εκπαίδευσης και συνεκπαίδευσης, διεξαγωγής κοινών ασκήσεων, ανταλλαγή αξιωματικών κλπ.

Στη συνέχεια ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου έγινε δεκτός σε εθιμοτυπική επίσκεψη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.

Αύριο, ο Αιγύπτιος αντιστράτηγος θα επισκεφθεί το κέντρο εκπαίδευσης τεθωρακισμένων στον Αυλώνα καθώς και την ΕΑΒ όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητήσει με τη διοίκηση της εταιρείας για την προοπτική συνεργασίας μεταξύ ΕΑΒ και Αιγύπτου για την τεχνική υποστήριξη των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων.