Ευδιάθετη και προσιτή, η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε χθες στο καφενείο της Βουλής για όλους και για όλα, εκτός από το όνομα του κόμματος που ετοιμάζει…

Παρόλο που η ψηφοφορία για το Βατοπέδι άρχισε μετά τη 1 τα ξημερώματα, η κ. Μπακογιάννη ήταν από νωρίς στο γραφείο του πατέρα της και είχε συναντήσεις με βουλευτές, ανάμεσά τους η Έλσα Παπαδημητρίου και ο Θανάσης Γιαννόπουλος.

Αργότερα στο καφενείο συνάντησε και τους εμπλεκόμενους στο Βατοπέδι πρώην υπουργούς, έχοντας σε όλους μόνο θετικά να πει για τη στάση τους.
Αντίθετα, ήταν επικριτική και αιχμηρή απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, κυρίως σχετικά με τις δηλώσεις του ότι μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα.

Η πρώην υπουργός είπε πως η ίδια έχει προτάσεις για περιορισμό του χρέους που συνεπάγονται νέα μέτρα, δηλαδή δημοσιονομική πειθαρχία και μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε σε δύο χρόνια να υπάρξει ανάπτυξη.

Μιλώντας πάντως σε παρέα δημοσιογράφων, δήλωσε πως δεν γνώριζε ούτε η ίδια, ούτε κανένα άλλο μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής για το ύψος του ελλείμματος και ότι είχαν την αίσθηση ότι θα είναι 6-8%. Είπε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει αν το ήξερε καν ο Κώστας Καραμανλής.

Αναφορικά με τη σύσταση της νέας πολιτικής πρότασης, είπε ότι ετοιμάζεται πυρετωδώς και απέφυγε να αποκαλύψει αν έχει ήδη καταλήξει σε όνομα, το οποίο φαίνεται ότι θα παραμείνει επτασφράγιστο μυστικό μέχρι την επίσημη ανακοίνωσή του.

Είπε πάντως ότι ο σχηματισμός θα αποτελείται κατά 80% από νέο αίμα και κατά 20% από παλιά, δοκιμασμένα και άφθαρτα πρόσωπα.

Πάντως η κ. Μπακογιάννη θέλησε να δώσει στους δημοσιογράφους την εντύπωση ότι έχει δώσει «γραμμή» να μην παρουσιαστεί κανείς από τους βουλευτές στην ανακοίνωση του κόμματος, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν «συνειρμοί αποστασίας».

Στην ερώτηση τι έχει να προσφέρει το νέο κόμμα, απάντησε πως στόχο έχει να αξιοποιήσει το φθαρμένο πολιτικό σύστημα και σχολίασε ότι «υπάρχει κρίση αντιπροσώπευσης».

«Έχω να πω πολλές νέες προτάσεις στην κοινωνία», δήλωσε και τόνισε ότι θα κάνει και την αυτοκριτική της, καθώς παραδέχθηκε ότι και η ίδια είναι μέρος του παλιού φθαρμένου πολιτικού σκηνικού.

Όσον αφορά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θεωρεί ότι πήγε εξαιρετικά καλά σε Κρήτη και τρεις δήμους στο Καρπενήσι. Για την Κρήτη μάλιστα υποστήριξε ότι τα μικρά ποσοστά αποχής οφείλονται και στη δική της κινητοποίηση.