Ως γνωστόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είναι ποδοσφαιρόφιλος, όπως άλλωστε κι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Έτσι, όποτε καταφέρνει να ξεκλέψει λίγο χρόνο από το βεβαρυμμένο πρόγραμμα και τις πολιτικές υποχρεώσεις που έχει, φροντίζει να χαλαρώσει βλέποντας στην τηλεόραση κάποιον από τους δεκάδες ποδοσφαιρικούς αγώνες που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο πλαίσιο του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι η καλύτερη ομάδα του Euro αυτή τη στιγμή είναι η Γαλλία και πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσει το τρόπαιο. Αμέσως μετά θεωρεί κατά σειρά καλύτερες εθνικές ομάδες την Ιταλία και το Βέλγιο. Το εάν και κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του, μένει να αποδειχθεί.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας είχε προβεί σε ποδοσφαιρικές προβλέψεις και το 2018, κατά τη διάρκεια του μουντιάλ που διεξαγόταν εκείνη την εποχή. Μιλώντας με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη και ερωτηθείς για την εθνική ομάδα που εκτιμούσε ότι θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο που πραγματοποιούνταν στη Ρωσία, είχε απαντήσει πως «αν ήθελα να κάνω παρακινδυνευμένη πρόβλεψη θα έλεγα, η Ουρουγουάη. Αλλά είναι και η Γαλλία πολύ δυνατή. Αν περάσει η Ουρουγουάη από τη Γαλλία, θα το πάρει», προσθέτοντας πάντως ότι ο ίδιος είναι «καμένος» οπαδός της Αργεντινής.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το μουντιάλ του 2018 είχε κατακτήσει η Γαλλία κερδίζοντας στον τελικό την Κροατία, την τρίτη θέση είχε καταλάβει το Βέλγιο και την τέταρτη η Αγγλία. Η Ουρουγουάη είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά από τη Γαλλία με 0-2, με τη νικήτρια να παίρνει στο τέλος, μετά από δύο αγώνες που ακολούθησαν, και το βαρύτιμο τρόπαιο.