Την πρόθεσή της να ξεκινήσει και πάλι τις επισκέψεις στην Περιφέρεια, ως πάγια τακτική και πολιτική, που στέρησε ως δυνατότητα η πανδημία, εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη που επισκέπτεται από χθες το Ηράκλειο. Η κ. Μενδώνη βρέθηκε το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας, για τα έργα του οποίου, όπως είπε, τόσο το υπουργείο όσο και η Περιφέρεια έχουν εντάξει στα προγράμματά τους μελέτες ωρίμανσης, προκειμένου να ενταχθούν στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο 2021 – 2027.

Η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε στις δηλώσεις της ότι στόχευση για τον αρχαιολογικό χώρο είναι οι μελέτες να συμπεριλαμβάνουν ένα ευρύτερο προγραμματισμό «ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αυτός ο πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος» προσθέτοντας ότι ο ναός του Αγίου Τίτου υπήρξε ένα σημαντικό έργο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Χθες η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι. Όπως ανέφερε στις δηλώσεις της οι εργασίες εκτελούνται όπως θα έπρεπε, ωστόσο χρειάζεται ένα πιο σφιχτό χρονοδιάγραμμα, για να αφομοιωθούν οι καθυστέρησης που προέκυψαν από την πανδημία.

«Είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Κρήτη και θα πρέπει οι αρχαιολογικές εργασίες να τελειώσουν στην ώρα τους, ώστε να προχωρήσει από και πέρα απρόσκοπτα το έργο» τόνισε. Αυτή την ώρα η υπουργός Πολιτισμού επισκέπτεται το αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, ενώ θα επισκεφθεί και τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.