Την προσπάθεια φακελώματος φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Σε παλιές σκοτεινές εποχές φακελώματος και πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων μας γυρίζει η επιτελική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει στην ανακοίνωση, επικαλούμενο έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου προς τον πρύτανη του ΑΠΘ, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ζητούνται τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων στο ΑΠΘ. Και αντί ο κ. πρύτανης να το επιστρέψει ως απαράδεκτο, το απέστειλε με τη σειρά του στον κοσμήτορα και τους προέδρους των τμημάτων, συναινώντας με αυτόν τον τρόπο στο φακέλωμα των φοιτητών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρόκειται για μια πράξη από την αρχή ως το τέλος απαράδεκτη η ευθύνη για την οποία βαρύνει εκτός από τον πρύτανη και την ΕΛΑΣ, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά τον πρωθυπουργό».

Σημειώνεται ότι χθες το ΑΠΘ βρέθηκε υπό αστυνομικό κλοιό για την αποφυγή κορονοπάρτι, τα οποία διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα, ενώ υπήρξε και ένταση με φοιτητές που ζητούσαν την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.