«Εικόνα κακή, η οποία δεν εκφράζει και το πνεύμα της επετείου, την εθνική ομοψυχία και την εθνική ενότητα» χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, τις παρελάσεις πίσω από κάγκελα που έλαβαν χώρα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας μάλιστα πως «πρέπει αυτό το πράγμα να σταματήσει».

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του στον Real FM, «θα πρέπει ο κόσμος να μπορεί να πλησιάζει. Βέβαια, θυμόσαστε ότι είχαν γίνει θλιβερά επεισόδια και μάλιστα εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν από 2 χρόνια. Έτσι ξεκίνησε η ιστορία, από κάποιες μειοψηφίες οι οποίες κάθε άλλο παρά από την ιδεολογία και θέση τους πίστευαν στο πνεύμα της ημέρας και στο πνεύμα της επετείου».

«Η εθνική συνεννόηση πρέπει να είναι στο τραπέζι»

Ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε, μεταξύ άλλων, και στο ερώτημα αν είναι στιγμή για εθνική συνεννόηση με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Το θέμα της εθνικής συνεννόησης, σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά η πατρίδα όχι μόνο για τα εθνικά θέματα, αλλά και για τα θέματα της οικονομίας πρέπει να είναι ένα πεδίο, ένας κοινός τόπος για τις πολιτικές δυνάμεις. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει αυτή η διάθεση», επισήμανε ο κ. Μιχελάκης και επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα που είχε πει ότι αν ο πρωθυπουργός καλέσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να διεξαχθούν άμεσα εκλογές.

«Σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν είναι αργά. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού εξακολουθούν να ισχύουν και φαντάζομαι ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορούσε αυτό το πράγμα να το εκμεταλλευτεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εθνική συνεννόηση πρέπει να είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε.