Τα τηλέφωνα της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στα οποία οι επιχειρηματίες θα δηλώνουν τις ζημιές που έχουν υποστεί έδωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Όπως είπε, οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στα εξής τηλέφωνα: 2132063663 και 2132063655.

Η κ. Δούρου διευκρίνισε ότι το ποσό των 586,94 ευρώ που δίδεται ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία, και όχι η περιφέρεια, και θα καταβάλλεται από τους Δήμους.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Δούρου επισήμανε ότι σήμερα συγκροτούνται οι επιτροπές με τη βοήθεια των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υποβάλουν τα αιτήματα αποζημίωσης.

Όσο για το ότι δεν εκλήθη την Παρασκευή το βράδυ στην έκτακτη σύσκεψη για τις πλημμύρες υπό τον πρωθυπουργό η Περιφερειάρχης τόνισε ότι «όλα αυτά αποδεικνύουν ότι οι δηλώσεις των κρατούντων που ομνύουν στη συναίνεση, είναι ψευδεπίγραφες». «Ζητούν συναίνεση για την εκλογή Προέδρου και δεν χρειάζονται συναίνεση για την αντιμετώπιση των πλημμυροπαθών», συμπλήρωσε. Η κ. Δούρου επισήμανε επίσης, ότι η περιφέρεια είχε ενημερωθεί από τις 5.30 το πρωί της Παρασκευής για την επερχόμενη νεροποντή, ήταν έτοιμη και γι’ αυτό οι υπηρεσίες της κινήθηκαν γρήγορα.