«Δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν μέτρα για περικοπές μισθών και συντάξεων, ούτε φορολογία πέρα από αυτή που έχουμε εξαγγείλει, ούτε επίσης απολύσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής με αφορμή τις συζητήσεις που ξεκίνησαν σήμερα ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα, εν όψει της κατάθεσης του Προϋπολογισμού την Πέμπτη.

Τόνισε, ωστόσο, ότι υπάρχει περιθώριο να περικοπεί η σπατάλη από το δημόσιο και ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει εξορθολογισμός της λειτουργίας του δημοσίου.

Για το εάν έχει ξεκινήσει επαναδιαπραγμάτευση «επαχθών» όρων του Μνημονίου και εάν υπάρχει θέμα επιμήκυνσης της αποπληρωμής του ελληνικού δανείου, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν έχει ξεκινήσει τίποτα, υπάρχει μια γενική συζήτηση, αλλά δεν υπάρχει συζήτηση με την τρόικα, δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης».

«Είναι ειδικό θέμα», είπε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός θα θέσει ζήτημα ευρωομολόγου στις συναντήσεις που θα έχει αυτή την εβδομάδα με ξένους ηγέτες.

«Ο κ. Παπαδήμος είναι οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού και είναι λογικό να συμμετέχει και με την τεράστια εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτει, σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όταν είναι δυνατόν και όπου χρειάζεται», σημείωσε ο κ. Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή του κ. Παπαδήμου στις κυβερνητικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, υπό τον πρωθυπουργό.