Μετά την Κρήτη, στην οποία βρέθηκε το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει μια ακόμη σύντομη εξόρμηση, αυτή τη φορά στο Αιγαίο. Ειδικότερα, όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη στην Αστυπάλαια, ένα πολύ μικρό νησί πληθυσμού μόλις 1.400 κατοίκων.

Η επίσκεψη εκεί θα έχει διττό σκοπό, καθώς η από τη μια το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να στείλει μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι άνοιξε η τουριστική περίοδος και από την άλλη θα εξάρει την «πράσινη» επένδυση που πραγματοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen στο νησί αναπτύσσοντας την ηλεκτροκίνηση. Μάλιστα για το λόγο αυτό μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα βρεθεί στην Αστυπάλαια και ο CEO της VW Χέρμπερτ Ντις, ο οποίος συνεργάζεται ήδη με τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη.

Θυμίζουμε ότι στο νησί θα αντικατασταθεί το τρέχον σύστημα μεταφορών από την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, κάτι που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον κι άλλων επενδυτών σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα. Άλλωστε μεθαύριο στην Αστυπάλαια αναμένεται να βρίσκονται και αρκετοί ξένοι δημοσιογράφοι ώστε να περάσουν το σχετικό μήνυμα ανά τον κόσμο.