Η ΑΕΚ πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής (30/05) τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της στο χάντμπολ, καθώς κατέκτησε το European Cup με δύο νίκες επί της Ίσταντς. Χθες επικράτησε με 24-20 της σουηδικής ομάδας, έκανε το 2×2 στον τελικό και έτσι έγραψε ιστορία.

Η Ένωση είχε βάλει τις βάσεις για τον ευρωθρίαμβό της στον πρώτο τελικό, στον οποίο είχε νικήσει με 30-26. Ήταν το ξεκάθαρο φαβορί για να κάνει δικό της το τρόπαιο και έτσι έγινε, με δεύτερη μάλιστα νίκη.

Οι μεγάλες πιθανότητες της Ένωσης για κατάκτηση του τροπαίου, έφερε αρκετό κόσμο στο κλειστό της Κανήθου, στην Εύβοια. Μάλιστα, οι εικόνες από τις εξέδρες έφεραν την αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έκανε λόγο μέσω Twitter για μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Επίσης, τόνισε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Το πρώτο tweet του υφυπουργού Αθλητισμού ανέφερε: «Η ανύπαρκτη τήρηση των πρωτοκόλλων υγιεινής και ασφάλειας, στον ευρωπαϊκό τελικό χάντμπολ στη Χαλκίδα, δεν περιποιεί τιμή στη διοργανώτρια ΑΕΚ και στον έχοντα την ευθύνη αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ για τη λήψη και εφαρμογή των μέτρων. Τέτοιες εικόνες δεν είναι αποδεκτές και επισύρουν συνέπειες».

Σε δεύτερο tweet, ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη την ΑΕΚ για την επιτυχία της, αλλά αναφέρθηκε ξανά στην εικόνα που είχε το κλειστό. Αναλυτικά επισήμανε: «Πέρα από τα απαράδεκτα στους τομείς υγιεινής και ασφάλειας, με την μη τήρηση των πρωτοκόλλων στον ευρωπαϊκό τελικό στη Χαλκίδα, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αξίζουν ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο χάντμπολ της ΑΕΚ για την κατάκτηση του EHF European Cup. Μπράβο σε όλους όσοι συνέβαλλαν.

ΑΕΚ: Στο γήπεδο για να δει το ματς ο Χρήστος Σταϊκούρας

Στο κλειστό της Κανήθου υπήρξε παρουσία κυβερνητικού στελέχους και μάλιστα του Χρήστου Σταϊκούρα. Ο υπουργός Οικονομικών είναι γνωστός για «κιτρινόμαυρα» αισθήματά του και παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια της ομάδας του Δημήτρη Δημητρούλια.

Ο κ. Σταϊκούρας παρακολούθησε την αναμέτρηση μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλη Ασλανίδη, αλλά και τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και Β’ αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Αλέξη Αλεξίου.