Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως θα κανένας εργοδότης δεν θα μπορεί να απολύσει εργαζόμενο, ο οποίος δεν θα θέλει να κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού.

«Όταν ο covid φύγει ενδεχομένως κάποια μέτρα να μείνουν στη ζωής μας. Το όριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα είναι προδιεγεγραμμένο. Κανείς εργοδότης δεν θα μπορέσει να απολύσει εργαζόμενο επειδή δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο», ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Alpha.

O κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Ποιοι είναι το καλύτερο εμβόλιο; Το γρηγορότερο».

Για το αν φοβάται αντιδράσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε: «Όλα τα νοσοκομεία είναι στο κόκκινο. Θέλω αυτή την κουβέντα να την ανοίξω σε ένα ουδέτερο χρόνο. Έχουμε συστήσει και μια επιτροπή βιοηθικής και έχω ζητήσει να με συμβουλεύσει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών. Θα ανοίξει η συζήτηση το φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο».

«Εντατική ή εμβόλιο το δίλημμα»

«Η επιχείρηση Ελευθερία είναι εξαιρετικά οργανωμένη. Είναι μεγάλη επιτυχία για τη χώρα. Μπορούμε να κάνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τα εμβόλια που έχουμε στη διάθεσή μας. Μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων δεν έχουν προσέλθει να εμβολιαστούν», τόνισε στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε εκ νέους τους ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν. «Είναι ένα δράμα, μια τραγωδία. Να μπορείς να αποφύγεις αρρώστια που μπορεί να σε σκοτώσει και να μην το κάνεις για διάφορους λόγους. Τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά», υπογράμμισε.

«Θέλετε να βρεθείτε σε μια εντατική να παλεύετε για τη ζωή σας όταν μπορείτε με ένα απλό τσίμπημα να το αποφύγετε;», συμπλήρωσε και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο που είπε δύο φορές ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Thursday, April 22, 2021