Στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Real FM.

«Η έναρξη αυτής της διαδικασίας τοποθετείται από σήμερα, στην πραγματικότητα, περίπου σε 3-3,5 μήνες. Υπό αυτή την έννοια η έναρξη της συζητήσεως ούτως ή άλλως θα γίνει, θα συμβεί, γιατί είναι οι χρονικές διαδικασίες συγκεκριμένες. Όταν 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες, προφανώς η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα ξεκινήσει στις 19. Άρα λοιπόν θα ξεκινήσει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα πριν προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ζυμώσεις και διαδικασίες ώστε να κατακτηθεί η συναίνεση και η συμφωνία, η διαπαραταξιακή, η βουλευτική πλειοψηφία που πρέπει να διασφαλιστεί. Αυτό είναι το περιβάλλον», επισήμανε ο κ. Βορίδης.

Και πρόσθεσε: «Αν εκείνο που λέτε είναι ότι πρέπει να επισπευστεί η διαδικασία για να πάμε σε εκλογές μία ώρα αρχύτερα, να το πω έτσι, θα πω ότι εγώ προσωπικά δεν βλέπω κανέναν απολύτως λόγο επισπεύσεως. Βλέπω λόγο να διαμορφωθεί η συγκεκριμένη πλειοψηφία και είμαι βέβαιος ότι η Βουλή θα σταθεί υπεύθυνα στο ζήτημα αυτό. Δεν θα “τσιμπήσει” στο απαράδεκτο συνταγματικό ζήτημα, στη συνταγματική εκτροπή στην οποία προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Άρα λέω δύο πράγματα, πρώτον ότι βεβαίως η εκτίμησή μου είναι ότι θα βρεθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί δεν θα αποδεχθούν μία τέτοιου είδους εκτροπή που αποπειράται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές θα σταθούν υπεύθυνα στο ζήτημα αυτό. Και δεύτερον, αυτό που είναι κρίσιμο είναι να συνεχίσει την προσπάθεια της παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης του τόπου η κυβέρνηση. Άρα λέω “όχι” στην επίσπευση».