Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει των επαφών με την τρόικα στο Παρίσι στις 2 Σεπτεμβρίου, ζήτησε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των αρμοδίων υπουργών έτσι ώστε, όπως τόνισε, να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη χώρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην παρέμβασή του επικαλέστηκε, μάλιστα, το νέο σημερινό ράλι των ελληνικών ομολόγων θέλοντας να τονίσει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και το κλίμα που επικρατεί για τη χώρα μας στις διεθνείς αγορές αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πάμε πολύ καλά. Η ελληνική οικονομία είναι σε ράλι».

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοί της κυβέρνησης που θα μεταβούν στη γαλλική πρωτεύουσα, πραγματοποιήθηκε καταγραφή των δράσεων που έχουν υλοποιηθεί μέχρι τώρα και όπως διαπιστώθηκε περίπου το 80% των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει έχει ήδη υλοποιηθεί.

Το επόμενο διάστημα μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα έχει κατ’ ιδίαν επαφές με τους υπουργούς έτσι ώστε να καθοριστούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής του ασφαλιστικού και του υφιστάμενου πλαισίου των εργασιακών σχέσεων ενώ τόνισε πως η πρώτη κατοικία των φτωχών και των μεσαίων οικογενειών θα προστατευθεί από τους πλειστηριασμούς.

Στη σύσκεψη, το παρών έδωσαν οι κ.κ. Χαρδούβελης, Σταϊκούρας, Μαυραγάνης, Βρούτσης, Δένδιας, Χριστοφιλοπούλου, Αθανασίου, καθώς και οι Πρωτόπαππας και Γερακάκης από την επιτροπή παρακολούθησης κυβερνητικού έργου οι οποίοι θα μεταβούν στο Παρίσι.