«Η μη απάντηση των ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ μας θλίβει αλλά δεν μας πτοεί», αναφέρει το ΜέΡΑ25, σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει την απουσία απάντησης των δύο κομμάτων στην πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για κοινή δράση, ενώ διαβεβαιώνει ότι το ίδιο θα συνεχίσει τον αγώνα κατά του «νέου καθεστώτος Μητσοτάκη–Χρυσοχοΐδη», αναφέρει το ΑΠΕ.

Την περασμένη Κυριακή, μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απηύθυνε έκκληση στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση για «να προστατεύσουμε την Δημοκρατία και τους πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη!». Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι «μπροστά στον πρωτοφανή και εκούσιο εκτροχιασμό του τρένου της Δημοκρατίας, και αφουγκραζόμενοι την ανάγκη των πολιτών να προστατευτούν από την αστυνομοκρατία, έχουμε υποχρέωση να συσπειρωθούμε σε κοινό μέτωπο υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας. Το ζητούν οι περιστάσεις, το επιτάσσουν οι αρχές μας, το απαιτεί ο δημοκρατικός κόσμος».

Το ΜέΡΑ 25 διαβεβαιώνει ότι «θα είμαστε στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στη Βουλή- όπου δίνεται ο αγώνας εναντίον του νέου καθεστώτος που στήνει η κυβέρνηση με μπροστάρηδες τους κκ. Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη. Και πέραν του αγώνα εναντίον της αστυνομοκρατίας τους, το ΜέΡΑ25 θα επιμείνει στην πρότασή μας για παλλαϊκή συστράτευση προστασίας των πολιτών από την οικονομική πανδημία που θα φουντώνει όλο και περισσότερο».