«Υποτίθεται ότι η ΕΡΤ έκλεισε για να εξασφαλισθεί η θεσμική ανεξαρτησία της Δημόσιας Τηλεόρασης», δήλωσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι», Σταύρος Τσακυράκης, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας που αλλάζει τον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ.

«Ο νόμος προέβλεπε το Εποπτικό Συμβούλιο να διορίζεται από ένα αντιπροσωπευτικό σώμα και όχι από την κυβερνητική πλειοψηφία. Πριν καν εφαρμοστεί άλλαξε και με τη νέα διάταξη που ψηφίστηκε, αυτό διορίζεται ουσιαστικά από τη κυβερνητική πλειοψηφία. Η αλλαγή αυτή, αφενός αποτελεί εγκατάλειψη των προθέσεων για ανεξαρτησία της Δημόσιας Τηλεόρασης, αφετέρου αποδεικνύει ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ κάθε άλλο παρά για μια μεταρρύθμιση έγινε», πρόσθεσε.

Με άλλα λόγια, τόνισε ο ίδιος, η κυβέρνηση φρόντισε να επαναφέρει τον κυβερνητικό έλεγχο στη Δημόσια Τηλεόραση, που ένα χρόνο πριν, η ίδια κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα σπατάλης, αδιαφάνειας και κομματισμού στο όνομα της δημοκρατικής μεταρρύθμισης.