Τη δική του απάντηση σε όσους τον επέκριναν για τη συμμετοχή του στην πρόσφατη διακήρυξη των οκτώ δημάρχων, με τίτλο «Πρόσκληση για μια νέα αυτοδιοίκηση», δίνει σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Γιώργος Καμίνης δηλώνει ότι «το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πολίτες είναι να βλέπουν πολιτικά πρόσωπα να καβγαδίζουν δημοσίως. Άλλωστε, οι δυσάρεστες εντυπώσεις από τις σφοδρές αντιπαραθέσεις του πρόσφατου προεκλογικού αγώνα είναι ακόμη νωπές και η λαϊκή ετυμηγορία ήταν σαφής».

Και με νόημα, σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων ότι «ο καβγάς μπορεί να είναι μια δόκιμη τακτική για όποιον αναζητεί πάση θυσία δημοσιότητα, όχι όμως για εκείνους που εργάζονται, γνωρίζοντας ότι μόνον η συνεργασία αποφέρει καρπούς, τους οποίους, τελικά, δρέπουμε όλοι», καταλήγοντας, επίσης, με νόημα ότι ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθει.

Την επίμαχη διακήρυξη έχουν υπογράψει, εκτός από τον κ. Καμίνη, οι Βασίλης Λαμπρινός δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κασσαβός δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Μπουτάρης δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Θωμάς Μπέγκας δήμαρχος Ιωαννιτών, Νίκος Σταυρογιάννης δήμαρχος Λαμίας, Γιάννης Ιωακειμίδης δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Τάσος Βαμβούκας δήμαρχος Χανίων.