Στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» του ΚΡΗΤΗ TV φιλοξενήθηκε, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη και αναφέρθηκε στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η Έλενα Ράπτη μίλησε για την αξία της καταγγελίας της Σοφίας Μπεκατώρου, που βοήθησε να σπάσει η σιωπή των θυμάτων και για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, την οποία συντονίζει στην Ελλάδα εδώ και επτά χρόνια.

Επιπλέον, επεσήμανε την αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας λόγω του εγκλεισμού, εν μέσω της πανδημίας.

Ακόμη, μίλησε για την εμπειρία της με περιστατικά παιδιών που έχουν βρει τη δύναμη να καταγγείλουν. Επίσης, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη για την υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» με το Συμβούλιο της Ευρώπης που σηματοδοτεί τον κοινό τους αγώνα στην καταπολέμηση του φαινομένου και εστιάζοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και την αυτοπροστασία των παιδιών.

Η Βουλευτής μίλησε ακόμη για τα εργαλεία ενημέρωσης των παιδιών που έχουν διανεμηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα σε όλη την Ελλάδα και έχουν μπει και στα ελληνικά σχολεία μέσα από τη συνεργασία της καμπάνιας με το Υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, μνημόνευσε τη νέα ιστορία κινουμένων σχεδίων που τώρα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει, με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κορίτσι με αναπηρία, που ασχολείται με τη σφαίρα, η οποία δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα πρόσωπο στον αθλητικό χώρο και επιλέγει να απευθυνθεί σε έναν αστυνομικό.

Κλείνοντας, μίλησε για το πρόγραμμα «Σπάσε τη Σιωπή» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για το αυστηρό νομικό πλαίσιο και για την δικαιοσύνη και την κοινωνία που είναι έτοιμες να διαχειριστούν αυτό το «τσουνάμι καταγγελιών», αλλάζοντας τις συγκλονιστικές στατιστικές κακοποίησης.

Στην εκπομπή "Καλό Μεσημέρι" – Κρήτη tv

Φιλοξενήθηκα στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλό Μεσημέρι», που παρουσιάζουν ο Λευτέρης Κουμαντάκης και η Χριστιάννα Σκούρα στην ΚΡΗΤΗ TV, με θέμα συζήτησης την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μίλησα για την αξία της καταγγελίας της Σοφίας Μπεκατώρου, που βοήθησε να σπάσει η σιωπή των θυμάτων και για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, την οποία συντονίζω στην Ελλάδα εδώ και επτά χρόνια. Επιπλέον, επεσήμανα την αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας λόγω του εγκλεισμού, εν μέσω της πανδημίας. Ακόμη, μίλησα για την εμπειρία μου με περιστατικά παιδιών που έχουν βρει τη δύναμη να καταγγείλουν. Επίσης, ευχαρίστησα τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη για την υπογραφή του «Συμφώνου Συνεργασίας» με το Συμβούλιο της Ευρώπης που σηματοδοτεί τον κοινό μας αγώνα στην καταπολέμηση του φαινομένου, εστιάζοντας στην ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και την αυτοπροστασία των παιδιών. Μίλησα ακόμη για τα εργαλεία ενημέρωσης των παιδιών που έχουν διανεμηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα σε όλη την Ελλάδα και έχουν μπει και στα ελληνικά σχολεία μέσα από τη συνεργασία της καμπάνιας με το Υπουργείο Παιδείας. Τέλος, μνημόνευσα τη νέα ιστορία κινουμένων σχεδίων που τώρα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει, με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κορίτσι με αναπηρία, που ασχολείται με τη σφαίρα, η οποία δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα πρόσωπο στον αθλητικό χώρο και επιλέγει να απευθυνθεί σε έναν αστυνομικό. Κλείνοντας, μίλησα για το πρόγραμμα «Σπάσε τη Σιωπή» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για το αυστηρό νομικό πλαίσιο και για την δικαιοσύνη και την κοινωνία που είναι έτοιμες να διαχειριστούν αυτό το «τσουνάμι καταγγελιών», αλλάζοντας τις συγκλονιστικές στατιστικές κακοποίησης. #ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Thessaloniki #photooftheday #childabuse #enastapente #oneinfivegreece #kids #oneinfivecampaign #underwearrule #kampaniaenastapente #okanonastouesorouxou #i_peripeteia_tou_viktora #cretetv #starttotalk #σπάσετησιωπή #ΥπουργείοΑθλητισμού

Posted by Elena Rapti on Monday, March 1, 2021