Στο γραφείο του στη Βουλή υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας τον Αντώνη Σρόϊτερ ώστε να παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική της διαχείρισης της πανδημίας.

«Φαίνεται ότι πάμε για ένα ακόμα lockdown μέσα στο lockdown. Είμαστε από τον Νοέμβριο σε lockdown. Φαίνεται πως αυτές οι συνθήκες δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Αν σήμερα, η κυβερνητική απόφαση είναι για ένα νέο lockdown μέσα στο lockdown, επιβεβαιώνεται αυτό που λέμε. Ότι η κυβέρνηση οδηγείται βλέποντας και κάνοντας και κάνοντας και κάνοντας και βλέποντας. Μάλλον είναι η επισφράγιση της αποτυχίας της κυβέρνησης» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Σε όλο το δυτικό κόσμο βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που δεν διακρίνεται από την ιδιαίτερη επιτυχία της. Εγώ αυτό που βλέπω και κρίνω είναι πως στη χώρα μας η κατάσταση έχει οδηγήσει σε μια υπερβολική κούραση τον κόσμο.
Η σύγκριση με μακάβρια μεγέθη είναι μια σύγκριση που δεν οδηγεί πουθενά και δεν τιμά κανέναν.

Εγώ να παραδεχθώ ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση έκτακτη, άρα οι κυβερνήσεις θα κριθούν στο τέλος της μέρας όχι από την σύγκριση του αριθμού των νεκρών αλλά από το αν υπήρχαν οι συνθήκες για το μικρότερο δυνατόν κόστος.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει πάρει θετικό βαθμό στη διαχείριση της πανδημίας».

Τι διαφορετικό θα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας; «Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι το τι διαφορετικό θα κάνεις όταν η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω. Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνεις για να μη φτάσεις μέχρι εκεί. Αν εμείς ασκούμε μια κριτική στην κυβέρνηση, δεν ασκούμε κριτική σε επιμέρους στοιχεία αλλά σε πολύ συγκεκριμένα σημεία. Εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου» απάντησε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των μοριακών τεστ που διεξάγεται υπολείπονται ώστε να διαμορφώνεται μια σωστή εικόνα της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και πρόσθεσε πως: «Πρέπει να διπλασιαστούν ή να τριπλασιαστούν τα τεστ».

Αναφορικά με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, ο Αλέξης Τσίπρας το χαρακτήρισε «ατόπημα» και τόνισε πως είναι το δεύτερο που κάνει ο πρωθυπουργός.

«Δεύτερο ατόπημα του πρωθυπουργού. Εδώ δεν πρόκειται περί ανεμελιάς ή περί λάθους. Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύω ότι έχει μολυνθεί από μια ανίατη ασθένεια, την ασθένεια της αλαζονείας της εξουσίας. Δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε άλλο τόπο και χρόνο» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.