Την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να υπάρξει σχέδιο σταδιακής φοροελάφρυνσης τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Είμαι σε θέση να πω ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, ότι γίνονται διαρκείς διαπραγματεύσεις, ότι παρουσιάζουμε συνεχώς αποτελέσματα, ώστε να μπορέσουμε αυτό, για το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί και αμέσως μετά τον ανασχηματισμό στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο και σε συνεντεύξεις του, ότι θα υπάρξει σχέδιο σταδιακής φοροελάφρυνσης», είπε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη.

«Η κ. Μέρκελ και όλοι οι εταίροι μας όταν τους αναφερόμαστε στα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας δεν τα αμφισβητούν πλέον, αντιθέτως συμφωνούν απολύτως ότι υπάρχουν αυτά», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα «γιατί υπάρχει η εικόνα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε άλλο μήκος κύματος», η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο και ακολουθείται από όλους. Είναι άλλο πράγμα το κόμμα και άλλο η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει άλλα θέματα να αντιμετωπίσει, τα κόμματα έχουν τη γνώμη τους. Και βουλευτές της ΝΔ καταθέτουν ερωτήσεις. Είναι υποχρέωσή τους να καταθέτουν ερωτήσεις να κάνουν προτάσεις, να βελτιώνουν την κατάσταση. Δεν μπορώ να ασκήσω κριτική σε αυτό».