Ο υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία Παύλος Βογιατζής  και ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ Νάσος Γιακαλής θα διεκδικήσουν την περιφέρεια βορείου Αιγαίου την επόμενη Κυριακή.

Στα αξιοπρόσεχτα των αποτελεσμάτων είναι το γεγονός ότι κάθε νησί, πιθανόν και λόγω διαφορετικών υποψηφίων, ψήφισε διαφορετικά.

Λίγο μετά το αποτέλεσμα που του έδινε την πρώτη θέση, ο Παύλος Βογιατζής με δήλωσή του ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, όπως και τους συνυποψηφίους του για τη συμβολή του καθενός ξεχωριστά στην εκλογική μάχη.

«Η δυναμική που καταγράψαμε είναι αδιαμφισβήτητη», υποστήριξε με δήλωσή του και τόνισε ότι το «μήνυμα της νίκης των νησιών μας, είναι σαφές και ξεκάθαρο. Το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, επικυρώνει τη βούληση των συμπολιτών μας να αγωνιστούμε μαζί για να γίνει η φωνή μας η δύναμή μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».

Κάνοντας λόγο για «τον συνεχή και αδιάκοπο αγώνα μας για να αφήσουμε πίσω τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και να βάλουμε τον τόπο μας, πάνω από κόμματα», ο κ. Βογιατζής τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα «αποτελεί τη βάση και το εφαλτήριο για το καινούργιο ξεκίνημα που χρειάζεται ο τόπος μας, μέσα από την πρώτη αιρετή Περιφέρεια των νησιών μας του Βορείου Αιγαίου».

Αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο των εκλογών εμφανίστηκε σε δήλωσή του, λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα προς τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το συνδυασμό του, στο δεύτερο γύρο.

«Συνεχίζουμε. Δώσαμε ένα αγώνα τίμιο και καθαρό. Τώρα χρειάζεται η ενότητα όλων μας και πιστεύουμε ότι την επόμενη Κυριακή οι πολίτες του βορείου Αιγαίου θα μας δώσουν τη νίκη και τη δυνατότητα να προσφέρουμε. Καλούμε αυτούς που απείχαν, να συμμετέχουν στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Το πολιτικό μήνυμα της πρώτης Κυριακής βγήκε, τώρα οι πολίτες θ’ αποφασίσουν για το ποιον θέλουν για περιφερειάρχη στο Βόρειο Αιγαίο.»

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που μας στήριξαν σ’ αυτή την προσπάθεια και δώσαμε αυτό τον αγώνα. Μαζί και ακόμη πιο δυνατοί θα συνεχίσουμε και την επόμενη Κυριακή», κατέληξε ο κ. Γιακαλής.