Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε το πρωί της Τετάρτης πως η Τουρκία «περιμένει τους Έλληνες γείτονές της στην Άγκυρα, για να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης».

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ακάρ με την νύξη του αυτή αναφέρθηκε στις συζητήσεις των δύο κρατών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

«Διατηρώντας έναν διάλογο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, ελπίζουμε να βρούμε ειρηνικές λύσεις. Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της διαδικασίας. Θέλουμε ο καθένας να γνωρίζει ότι είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων» δηλώνει ο Ακάρ, μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Γερμανία και την συνάντησή του με την ομόλογό του, Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

«Αυτό που έχει σημασία είναι η επανάληψη του διαλόγου. Μια νέα επιδείνωση στη Μεσόγειο πρέπει να αποφευχθεί», είχε αναφέρει η υπουργός στο τέλος της συνάντησής της στο Βερολίνο με τον Ακάρ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.