Κατά την συνεδρίαση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων που μετέχουν στο Α’ θερινό Τμήμα απόψε στις 21:30 θα καθοριστεί η στάση του κόμματος στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος, Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Καμμένος θα προτείνει την παρουσία του κόμματος στη Βουλή σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι θα εξηγήσουν τις θέσεις τους αναφορικά με την «αντισυνταγματικότητα» της κυβερνητικής επιλογής για τη ΔΕΗ, και στη συνέχεια, οι βουλευτών των ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Η δεύτερη πρόταση που θα εξεταστεί θα είναι η πλήρης απουσία του κόμματος από τη Βουλή και η αποχή από την ψηφοφορία.

«Παραβίαση του Συντάγματος»

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καμμένος είχε το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο θα επικοινωνήσει και το βράδυ μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ ενώ το απόγευμα επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη προτείνοντάς τους μια κοινή γραμμή.

Αργότερα αναμένετα να επικοινωνήσει και με τον γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για το ίδιο θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «υπάρχει θέμα σοβαρό, αφού έχουμε παραβίαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής», ενώ όπως είπε ο ίδιος σε στενό συνεργάτη του, με τον κ. Κουβέλη συζήτησαν και «για την επίθεση που δέχονται τα κόμματά τους, με τις “αποστασίες” των βουλευτών».