Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος δικαιώθηκε σε διαμάχη με μια 25χρονη ιδιωτική υπάλληλο για μια ανάρτηση στη σελίδα «Βαθύ Λούμπεν» στο Facebook.

Στις 7 Μαΐου του 2019 η Έ.Σ. ανάρτησε φωτογραφία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην ομάδα του Facebook ΒΑΘΥ LUBEN. H λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία ήταν: «Παιδιά σος ο μπογδανος κατω από το γραφείο μου. Γουάτ του ντου;».

Ακολούθως, η φωτογραφία έγινε γρήγορα πολύ δημοφιλής στη σελίδα, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 500 reactions και 200 σχόλια.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε αγωγή, με την οποία κατηγορεί την Έ.Σ. για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας. Η πρώτη κατηγορία αφορά στο γεγονός ότι η εναγόμενη τράβηξε και δημοσίευσε σε δημόσιο group φωτογραφία του Μπογδάνου χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε τον Αύγουστο του ίδιου έτους, μόνον αφού εξελέγη βουλευτής. Στις 3 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, η αγωγή του Κ. Μπογδάνου, με την οποία ζητά αποζημίωση 20.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας και 8.000 ευρώ για την προσβολή του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων, επιδόθηκε στην κοπέλα. Ακόμα, ζητούσε 5.000 ευρώ για κάθε φορά που η ίδια θα αναφερόταν στο πρόσωπό του.

Σύμφωνα με στοιχεία της αγωγής που δημοσίευσε τον Φεβρουάριο του 2020 το Vice, ο βουλευτής παραθέτει σχόλια που φέρονται να έγραψαν μέλη της σελίδας κάτω από την επίμαχη ανάρτηση, σημειώνοντάς τα ως «άξια να δεχθώ προσβλητική, υποτιμητική, εξευτελιστική συμπεριφορά».

Τελικά, το πρωί της Τρίτης, ο ίδιος ενημέρωσε μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα πως κέρδισε την αγωγή, με καταδίκη της ιδιωτικής υπαλλήλου για ηθική αυτουργία σε εξύβριση και παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, προαναγγέλλοντας προσφυγή και κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του site, του Luben, ενώ του επιδικάστηκε αποζημίωση 2.000 ευρώ.

Ο βουλευτής πρόσθεσε πως «σύντομα» θα καταθέσει αγωγή κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Luben, κάνοντας λόγο για «έμμισθους δολοφόνους χαρακτήρων», και δηλώνοντας πως θα ζητήσει υψηλή αποζημίωση «που θα γίνει απόλυτα απαιτητή».