Ενδεχόμενη ήττα του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής ή το Δήμο Πειραιά θα μπορούσε να δώσει αφορμή για πρόωρες εθνικές εκλογές, σημειώνει η Barclays σε έκθεσή της, στην οποία τονίζει ότι η Περιφέρεια Αττικής θα παίξει καθοριστικό ρόλο, ως η μεγαλύτερη περιφέρεια, όπου παραδοσιακά κυριαρχούσε το ΠΑΣΟΚ ενώ οι δημοσκοπήσεις φέρουν ως επικρατέστερο το Γιάννη Δημαρά.

Όπως αναφέρει η έκθεση της βρετανικής τράπεζας, εάν ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Σγουρός δεν καταφέρει να περάσει στον β’ γύρο, μένοντας πίσω από τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Β. Κικίλια, αυτό θα θεωρηθεί απογοητευτικό αποτέλεσμα από τις αγορές.

«Εάν υπάρχει κάποιο μεμονωμένο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να πυροδοτήσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ίσως είναι αυτό», σημειώνει η Barclays.

Η τράπεζα επισημαίνει ότι το πιθανότερο σενάριο για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη είναι η επικράτηση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Κακλαμάνη και Κ. Γκιουλέκα αντίστοιχα, ενώ εκτιμά ότι στον Πειραιά θα επικρατήσεις ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχα.

Πάντως, η τράπεζα τονίζει ότι πιθανότερη εξήγηση σε σχέση με τις αναφορές του πρωθυπουργού σε πρόωρες εκλογές, είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.