Μία μέρα γεμάτη συγκινήσεις ήταν η χθεσινή για τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Από τη μια  η χαρά του για τη γέννηση του γιου του και οι ευχές που δέχθηκε κατά την έξοδό του από το μαιευτήριο μαζί με τη σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού που πήρε χθες εξιτήριο.

Σε δεύτερο επίπεδο ο υπουργός έδωσε μία συνέντευξη, συγκινησιακά φορτισμένη στο «Special Report» του ΑΝΤ1. Αναφερόμενος στην προσπάθεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού να σώσουν ζωές, μέσα στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του νέου κορονοϊού δεν άντεξε και δάκρυσε. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε έξω από τις νέες εγκαταστάσεις ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία.

«Έχω δεθεί άρρηκτα με τις νοσοκόμες, τους νοσηλευτές, τους τραπεζοκόμους, τους φύλακες των νοσοκομείων, τους γιατρούς… Είναι συγκλονιστικοί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, πριν σπάσει η φωνή του και δακρύσει.

Μεταξύ άλλων στη συνέντευξη ο Κικίλιας ανέφερε ότι έχει εισηγηθεί να πάρουν επιπλέον χρήματα από τους μισθούς τους οι υγειονομικοί. Για τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους επιστήμονες ως ασπίδα ανέφερε ότι «κατηγορηματικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Χαίρομαι που έχουν πάρει την αναγνώριση που τους αξίζει».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.