«Η αξιολόγηση είναι πολιτική νομοθετημένη, είναι τρέχουσα, διευρύνεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Σεπτέμβριο. Αξιολογούνται τα στελέχη της εκπαίδευσης και μετά πάμε στους καθηγητές και τους δασκάλους», τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, διευκρινίζοντας πως «δεν πρόκειται να καταργήσω την αξιολόγηση».

Μιλώντας στον Σκάι ανέφερε ακόμη πως «υπάρχει καταγγελία από την ΟΛΜΕ ενός κακού συστήματος, χωρίς να το αντιπρόταση. ‘Κατάργησέ το και να κάνουμε συζήτηση’ μού είπαν. Δεν θα το κάνω».

«Είναι διαδικασία που θα προχωρήσει. Πολλοί εκπαιδευτικοί επιδιώκουν την αξιολόγησή τους και την εφαρμογή του νόμου», εξήγησε.

Ως προς τις διαθεσιμότητες, τόνισε ότι η απόφαση ήταν ενέργεια του πρωθυπουργού και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και δεν μπορεί να την καθυστερήσει.

«Στις 5 με 10 Αυγούστου θα υπάρχει η αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των διοικητικών υπαλλήλων των οχτώ ΑΕΙ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι τα πανεπιστήμια έχουν προβλήματα λόγω ανυπαρξίας διοικητικού προσώπου.

Για τις καταλήψεις σε σχολές ο κ. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλα τα διοικητικά ιδρύματα πρέπει να κλείνουν μόνο σε πόλεμο, δεν έχει κανείς δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο», ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα λάβει αστυνομικά μέτρα, καθώς «δεν θέλω να γενικεύσω την ένταση. Καταδικάζω ότι κάποιοι κλείνουν τα ιδρύματα», σημείωσε.