Νέους δρόμους στην ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανοίγει η μαρτυρία του Ηλία Σταύρου, ενός προσώπου που ανήκε στον στενό πυρήνα του κόμματος και υπήρξε υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές.

Μετά τις πληροφορίες- φωτιά που έδωσε στην πρώτη του κατάθεση για τον τρόπο που λειτουργούσε η Χρυσή Αυγή, ο Ηλίας Σταύρου επανήλθε στο γραφείο των ανακριτριών με νέα στοιχεία. Σε μια συμπληρωματική κατάθεση ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατονομάζει συγκεκριμένο αστυνομικό ο οποίος φέρεται να υπηρετεί στα ΜΑΤ στην Αθήνα και έγινε, όπως λέει, αποδέκτης των καταγγελιών του ότι δεχόταν απειλές χωρίς να κάνει τίποτα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σταύρου ο συγκεκριμένος αστυνομικός όχι μόνο δεν τον βοήθησε αλλά τον αποθάρρυνε να στραφεί στις Αρχές.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον Ηλία Σταύρου να φωτογράφισε και άλλους αστυνομικούς λέγοντας ότι και εκείνοι γνώριζαν για τις απειλές και προχώρησε ένα ακόμη βήμα καλώντας τους να εισφέρουν στην ανάκριση.

Πάντως, η ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής – εκτός απροόπτου- ξεκινά αύριο με την απολογία των Ελένη Ζαρούλια και Κώστα Μπαρμπαρούση, μετά την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης των ανακριτριών και του εισαγγελέα. Το συμβούλιο Εφετών απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος με το σκεπτικό ότι «ασκήθηκε καταχρηστικά με στόχο την παρέλκυση της ανάκρισης».