Το εάν θα συγκαταλέγεται ή όχι ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος στο νέο κυβερνητικό σχήμα μένει να αποδειχθεί στις δώδεκα το μεσημέρι που θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ωστόσο ένα τηλεφώνημα που έλαβε στον «αέρα» της εκπομπής στην οποία βρισκόταν καλεσμένος, φούντωσε τα σενάρια ΄τι θα έχει θέση στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Α’ Αθηνών ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και μιλούσε για την εξωτερική πολιτική και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όταν αναγκάστηκε να διακόψει τη σύνδεσή του, γιατί όπως είπε, «είχε ένα πολύ σημαντικό τηλεφώνημα». Η χρονική συγκυρία έκανε πολλούς να αναρωτηθούν εάν τον καλούσαν από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είχε γίνει πριν από λίγα λεπτά γνωστό ότι επίκειται ανασχηματισμός.

Ο ίδιος δεν θέλησε να ανακοινώσει ποιος τον είχε καλέσει όταν επέστρεψε στην κουβέντα με τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, ωστόσο η χρονική συγκυρία μόνο… αθώα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.