«Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αναδεικνύει την ανάγκη για δράση»

Κικίλιας: Δράση επικεντρωμένη στον πρόσφυγα, δράση επικεντρωμένη στον άνθρωπο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:27
20/06/2014
«Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αναδεικνύει την ανάγκη για δράση»
4
loading

«Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αναδεικνύει την ανάγκη για δράση. Δράση επικεντρωμένη στον πρόσφυγα, δράση επικεντρωμένη στον άνθρωπο», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη σημειρνή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας σημειώνει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αποκτά μια ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς συνάδει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, την ισονομία και τις αρχές που πρεσβεύει η Δημοκρατία.

Ο πρόσφυγας δεν διαχωρίζεται σε γένος, ηλικία, φύλο, χρώμα ή θρησκεία. Το να είναι κάποιος πρόσφυγας δεν είναι επιλογή. Δυστυχώς η πρόσφατη έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας για τις παγκόσμιες τάσεις δείχνει ότι ο ρυθμός αύξησης των προσφύγων είναι πιο γρήγορος από εκείνον της εύρεσης λύσεων.

Όμως, πέρα από το συμβολισμό και τον όποιο χαρακτηρισμό επιχειρεί κανείς να προσδώσει στη σημερινή Ημέρα, το βέβαιο είναι ένα: Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων αναδεικνύει την ανάγκη για δράση. Δράση επικεντρωμένη στον πρόσφυγα, δράση επικεντρωμένη στον άνθρωπο.

Η Ελληνική Πολιτεία ανταποκρινόμενη σε αυτά τα δεδομένα υλοποιεί μία σειρά ενεργειών ως αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης και ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, που εφαρμόζει η χώρα μας. Η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα. Το ίδιο και η ίδρυση της Υπηρεσίας Ασύλου, καθώς και της Αρχής Προσφυγών που συνέβαλαν καθοριστικά στη θέσπιση ενός συστήματος ασύλου, δίκαιου και κυρίως αποτελεσματικού. Η χορήγηση, τον τελευταίο χρόνο, διεθνούς προστασίας σε 926 άτομα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα.

Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση η συνεργασία των Κρατών- Μελών και των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. είναι υψίστης σημασίας. Η αλληλεγγύη και η δίκαιη κατανομή των βαρών είναι οι καλύτεροι εγγυητές για τη διασφάλιση αρωγής και προστασίας προς όλους τους πρόσφυγες.

Σήμερα ας στρέψουμε τη σκέψη μας προς όλους τους πρόσφυγες, εντείνοντας την υποστήριξή μας προς αυτούς».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar JB

  Έχει ξεφύγει η κατάσταση στα Χανιά: Πακιστανοί κυνηγούσαν νεαρούς με μαχαίρια και σπαθιά για να τους κλέψουν.........
  Σοβαρό επεισόδιο με αλλοδαπούς και νεαρούς Χανιώτες σημειώθηκε την Τρίτη το βραδύ στην περιοχή της Νέας Χώρας και συγκεκριμένα στο πάρκο στα Πευκάκια.
  Οι αλλοδαποί, σύμφωνα με πληροφορίες πιθανότατα Πακιστανοί επιτέθηκαν με μαχαίρια και σπαθιά, σε παρέα νεαρών Χανιωτών ηλικίας 18- 19 χρόνων με πρόθεση να τους κλέψουν ένα κινητό τηλέφωνο τύπου i-phone.
  Κατά τη διάρκεια της επίθεσης μάλιστα χτύπησαν και τραυμάτισαν σε διάφορα σημεία του σώματος με το αιχμηρό όργανο που έμοιαζε με σπαθί, ένα άτομο από την παρέα των Χανιωτών το οποίο μάλιστα μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο των Χανίων.
  Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως τα πράγματα ενδεχομένως να ήταν και χειρότερα αν οι περίοικοι που αντιλήφθησαν τι συνέβαινε δεν έβαζαν τις φωνές, με αποτέλεσμα οι αλλοδαποί να το βάλουν στα πόδια και να απομακρυνθού

 2. avatar bomber

  Παγκόσμια Ημέρα κακοποιημένων γηγενών από ξένους υπάρχει ?!

 3. avatar Nicholas

  ΚΑΝΕ ΚΙΚΙΛΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ,,,,,Πληθαίνουν καθημερινά τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν ότι η Χώρα μας διανύει ένα καθεστώς κοινωνικών κάτεργων.
  Η εκμετάλλευση των εργαζομένων έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαντασίας, καθώς οι πληροφορίες που δίνονται στην δημοσιότητα είναι ανατριχιαστικές.
  Αρκετές είναι οι επιχειρήσεις εκείνες οι οποίες έχουν αντικαταστήσει την πληρωμή μέρους του μισθού σε είδος. Με κουπόνια super market, δηλαδή, αντί χρημάτων. Ακόμη, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι αντί μισθού λαμβάνουν φαγητό μια ή δύο φορές την ημέρα, ή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο.
  Αυτά λογαριάζονται αντί αμοιβής για οκτάωρη εργασία 25 ή και 30 ημέρες τον μήνα!
  Εκατοντάδες είναι οι επιχειρήσεις εκείνες που καταβάλλουν ανά τρίμηνο, ενώ πολύ χειρότερα, χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που καταβάλλουν έναντι μισθού ένα μικρό ποσό.
  Ακόμη περισσότερες, όμως, είναι οι επιχειρήσεις που καθυστερούν μισθούς από τρεις ως εννέα και δώδεκα μήνες, αν και οι εργαζόμενοι εκτελούν κανονικά το ωράριό τους καθημερινά.
  Ταυτόχρονα, χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παρανόμως δεν λαμβάνουν τα δώρα ή το επίδομα αδείας, με τον αριθμό τους να υπολογίζεται γύρω στο 1.000.000! Για τους νέους μέχρι 25 ετών η κατάσταση είναι πολύ πιο εφιαλτική, καθώς εμφανίζονται τραγικά φαινόμενα όπου υπογράφονται ως και μηνιαίες συμβάσεις με αμοιβή 180 ευρώ τον μήνα για τετράωρη απασχόληση, αμοιβή που μεταφράζεται σε μόλις 2,25 ευρώ την ώρα!
  Ενδεικτικό, μάλιστα, της κατάστασης που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Πατρίδα μας είναι και το γεγονός ότι από τις 423.000 αναγγελίες προσλήψεων, οι 140.000 αφορούν σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης και οι 50.000 σε απασχόληση εκ περιτροπής.

  1. avatar ax_koula

   Φαίνεται ότι όλα είναι προσχεδιασμένα και μεθοδευμένα σε αντίθεση με ό,τιδήποτε άλλο σ΄αυτήν την χώρα....
   Σε έγγραφο της γενικής γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών προς το ΥΠΕΞ με τίτλο „Εθνική στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών από 2011/2015“ διαβάζουμε:
   “…η δημογραφική σύνθεση της χώρας καθιστά αναγκαιότητα την προσέλκυση μεταναστών, πάντα μέσω των νομίμων οδών” (σελ 7 και 8), “η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, πρέπει να στηρίζεται σε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης αλληλεγγύης και στενής συνεργασίας μεταξύ των χωρών προέλευσης, (σ.σ. εννοεί βεβαίως κυρίως αφροασιατικές χώρες), διέλευσης (σ.σ. Τουρκία δηλαδή) και προορισμού (σ.σ. Ελλάδα δηλαδή) ” (σελ. 6). Σ΄αυτό το τελευταίο κυρίως γελάμε, αν η κατάσταση βέβαια δεν ήταν τόσο σοβαρή....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει